Foto: TT

Janne Schaffer kontaktad av gitarrtjuvar – ville ha 200 000

Publicerad

Gitarristen Janne Schaffer fick i våras fyra gitarrer stulna och har nu kontaktats av tjuvarna som vill ha 200 000 kronor för att lämna tillbaka dem.

Det var i våras som musikern Janne Schaffer fick fyra gitarrer stulna vid tre inbrottstillfällen. Nu har han kontaktats av tjuvarna som vill att han ska betala dem för att lämna tillbaka gitarrerna, något som Aftonbladet var först med att rapportera om.

– Jag vill inte i detalj gå in på vad som hände, men jag fick ett samtal och hade ett möte med en person, säger Janne Schaffer till Kulturnyheterna.

– Det har varit traumatiskt, men jag klarar mig mentalt och jag har fått låna gitarrer, säger han till Kulturnyheterna.

Bar på minnen

Schaffer tänker inte betala tjuvarna och säger att värdet på gitarrerna uppgår till cirka 50 000 kronor. Men utöver det ekonomiska värdet bär gitarrerna på många minnen. Bland annat spelade han på en minneskonsert för Ebba Åkerlund som dödades under terrorattentatet på Drottninggatan.

– Jag var ju med och stöttade (stiftelsen) Ebbas änglar efter Drottninggatan och det var ju den gitarren jag använde för att skapa välgörenhet. Det känns jobbigt att de rycker de ifrån mig, säger Janne Schaffer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.