Måns Zelmerlöw. Foto: TT

JTR: ”Vi trodde app-strulet var ett skämt”

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under kvällens final slutade röstningsappen fungera. Bland artisterna blev reaktionerna blandade – från ilska till axelryck.

Kvällens största snackis har blivit den havererade appen – ”Appokalypsen” .

Magnus Carlsson, som tävlade för åttonde gången i år, var på väg för att uppträda när nyheten kom.

Melodifestivalen 2015

-Det hände exakt när jag var på väg att gå upp på scenen. Så att jag hörde när folk började skrika och gapa: Appen har ballat ur! Appen har ballat ur! Jag hörde vad folk sa, men det enda jag kunde tänka var: ”Inte nu, inte nu, jag har annat att göra!” Men jag tycker att SVT löste det väldigt bra, sånt här händer. Jag har varit programledare så mycket att jag vet att sånt här händer. Hatten av för dem, faktiskt, säger han.

Trodde det var ett skämt

Pojkbandet JTR trodde först att nyheten om att appen hade gått sönder bara var en sketch.

– Jag trodde dom skojade som i Måns-skämtet, skämtet om att han inte kunde närvara. Jag trodde det var samma med appen! Att programledarna skulle bara: ”Appen är förstörd – skoja!” Men det kom aldrig något ”skoja”..., säger Tom.

– Men vem vet hur det påverkat oss. Vi får ju inte reda på vilken sorts och hur många röster vi får och så där..., fyller hans bror John i.

Eric Saade var favorittippad och förlorade ganska stort mot konkurrenten Måns Zelmerlöw. Han är dock inte märkbart upprörd över appstrulet.

– Det är så gött att det var en så solklar segrare, Måns vann stort enligt både juryn och folket. När det är ett så stort glapp spelar det ingen roll, säger han.

Samir och Viktor hade ungefär samma inställning till haveriet.

– Det var samma sak för allihopa. Jag tror inte det spelar någon stor roll egentligen, men jag tror ändå det kan ha påverkat lite. Jag tror att våran publik använder appen mer, säger Viktor Frisk.

”Händer det så händer det”

Mariette slutade trea och är nöjd.

– Jag tror inte att appstrulet påverkat tävlingen alls, eftersom det är samma för alla, säger hon.

Men vissa har ju fans som använder mer smartphone än andra?

– Nej men jag tänker inte på det, jag tror inte att jag drabbades av det. Jag kom trea och är jättenöjd!, säger hon.

Jon Henrik Fjällgren, som slutade tvåa, är inte heller särskilt brydd över apptrulet.

– Ja det är ju jättetrist att det varit något fel. Jag hängde inte riktigt med utan fick höra rykten. Men jag tänkte inte så mycket på det, säger han.

Du känner dig inte orolig för att röster fallit bort?

– Händer det då händer det. Vad ska man göra, säger han.

”Dåligt att man inte kan hantera en helt vanlig jävla app”

Linus Svenning är besviken på SVT.

– Resultatet hade nog sett annorlunda ut om appen funkat. Jag tror ändå att han varit vinnaren, han Måns, men resultatet hade kunnat se helt annorlunda ut. Det är dåligt av Sveriges största program att man inte kan hantera en helt vanlig jävla app, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2015

Mer i ämnet