Den sydkoreanska pojkbandet BTS Foto: TT

K-popbandet BTS slår miljonrekord på Youtube

Uppdaterad
Publicerad

80 miljoner visningar på tre dagar.

Det sydkoreanska k-pop-bandet BTS slår alla tiders rekord över mest populära musikvideo på Youtube.

Ändå fick bandet inte en enda nominering på musikvideogalan VMA:s förra veckan.

BTS släppte musikvideon till sin nya låt Idol på fredagen. På måndagsförmiddagen har den visats över 80 miljoner gånger på Youtube.

Därmed slår BTS med råge Taylor Swift som fram till helgen hade rekordet med 43,2 miljoner visningar första dygnet för sin musikvideo till Look what you made me do från 2017.

Medlemmarna Suga, J-Hope, RM, Jimin, V, Jungkook och Jin har blivit omåttligt populära i stora delar av världen med sin synkroniserade koreografi och färgsprakande inramningar – inte minst i musikvideor. Trots populariteten var BTS inte nominerade till något pris på världens största musikvideogala: MTV video music awards (VMA:s), som hölls förra veckan i New York. Någonting som väckte kritik från fans och tyckare.

VMA-galan har tidigare kritiserats av bland annat den brittisk-lankesiska artisten M.I.A. – vars politiska musikvideor ofta får stor uppmärksamhet – för att vara inskränkt och ignorant gentemot musikvideor som produceras utanför normen och utanför USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.