• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Foto: TT

Kajsa Grytt ställer in – näthatet blev för mycket

Punkrocksångaren och låtskrivaren Kajsa Grytt har den senaste tiden synts i TV4:s populära musikprogram ”Så mycket bättre”, tillsammans med bland andra Carola, Amanda Jensen och Ola Salo.

I samband med programmet, där de deltagande artisterna tolkar varandras låtar, har den före detta Tant Strul-sångaren släppt en samlingsplatta, och även meddelat att hon ska ge sig ut på turné.

”Varit väldigt negativ press”

Men på sin officiella Facebook meddelar Grytt nu att hon ställer in. Detta på grund av den negativa publicitet hon upplevt i samband med sitt deltagande. 

Kära publik!
Jag har bestämt mig för att ställa in min stora vår-turné. 
Det hade varit så fint att möta mina egna trogna och de som via SMB upptäckt mig, eller kanske hittat mig på nytt. Den uppskattning och värme som kommit direkt till mina forum har varit fantastiskt härlig.
Men det har också varit väldigt negativ press, och mycket hat på nätet som jag har varit bra på att stänga av, men lusten och peppen att slå på stora trumman och ge mig ut på seger-turné försvann. Istället vill jag ägna vintern och tiden åt att skapa ny musik. Har redan börjat och det känns mycket bra. Jag väljer helt enkelt att lita på min magkänsla. Men jag lovar, vi ses snart ändå. 
Med Vänliga Hälsningar 
Kajsa Grytt”

”Jag kommer snart igen”

I ett inlägg hos SVT:s musikblogg PSL berättar Kajsa Grytt mer om kritiken hon mottagit.

Den här kritiken och näthatet som du skriver om på din Facebook – är det från journalister eller tittare?

– Framförallt vanliga tittare. Press får man ta.

Ångrar du att du var med i ”Så mycket bättre”, såhär i efterhand?

– Nej, absolut inte. Produktionen är fantastisk. Under inspelningen fanns ingen tävlings-stämning. Jag tror att många nya har hittat mig. Men den här turnén. Nej. Jag kommer snart igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Medier

Mer i ämnet