• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en fabrik i Malå. På grund av kraftig rökutveckling uppmanas alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Sebbe Staxx är Kartellens frontfigur. Foto: TT

Kartellen får tidningar att bojkotta Peace and Love

Uppdaterad
Publicerad

”Svårt att stötta en verksamhet som bokar band där medlemmarna är dömda för bland annat mordhot på Jimmie Åkesson.”

Hiphopgruppen Kartellen är en av de akter som kommer synas på årets upplaga av festivalen Peace and Love i Borlänge. På grund av den omdebatterade gruppens närvaro väljer nu Dalarnas tidning att avbryta sitt samarbete med festivalarrangörerna.

”Vi lutar oss mot våra värderingar”

– Vi drar oss ur med hänvisning till vår sponsringspolicy. Vi lutar oss mot våra värderingar som baseras på demokrati och människors lika rättigheter, och då är det svårt att stötta en verksamhet som bokar band där medlemmarna är dömda för bland annat mordhot på Jimmie Åkesson (SD), säger Peter Holmbom, privatmarknadsansvarig på DT till tidningen.

Även Dala-demokraten omfattas av policyn då tidningarna ägs av samma mediekoncern vilket innebär att även de kommer avsluta sitt samarbete med festivalen.

Sebbe Staxx: ”Vi förespråkar inte våld”

Tidigare valde även Kungälvs-Posten att på samma grunder dra sig ur när Kartellen skulle spela på en festival i Kungälv.

– Vi förespråkar inte eller försvarar våld i några som helst situationer, men vi blundar inte heller för det. I och med att vi valde att inte blunda för att de här våldsamma sammandrabbningarna ägde rum i Stockholm och runt om i Sverige mellan nazister och anti-fascister så blev det som att vi fick skulden, sa Sebbe Staxx från Kartellen till Kulturnyheterna i samband med Kungälvs-Postens besked.

Tidningarna kommer finnas på plats för att skriva om festivalen men inte längre ha ett sponsringssamarbete.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Peace and love

Mer i ämnet