Foto: Jonas Rudström /SVT

Kartellens konserter ”ställs in för all framtid”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Stakset hoppar av bandet före det inplanerade släppet och promotionturnén av albumet ”Slutpläderingen”.

Sedan februari och visningen av dokumentärfilmen ”Lys upp skuggorna” är det känt av Kartellen-rapparen Sebastian ”Sebbe Staxx” Stakset slutar som Kartellens frontfigur. Skälen som rapparen själv angav var att han inte hade ”det hatet som behövs för att fronta Kartellen” och att hans nyfunna tro som kristen inte gick ihop med att göra den musiken längre.

”Samtliga konserter avbokade för all framtid”

Nu meddelar Kartellen på sin Facebook-sida genom Leo ”Kinesen” Carmona att Sebbe Staxx valt att hoppa av bandet i förtid.

Albumet ”Slutpläderingen”, som är Kartellens sista, är redan inspelat och släpps 10 juni. Men Sebbe Staxx kommer inte, som tidigare planerat, att vara med och promota albumet. Bandets samtliga konserter ställs också in ”för all framtid”.

Enligt bandets presskontakt rör det sig om runt 35 konserter.

”Vår musik lever vidare genom fansen”

På Facebook skriver bandet att de är tacksamma för deras fans och för ”nio händelserika år som tog oväntade vändningar” och att de vet att deras musik kommer leva vidare genom fansen.

Flera har redan reagerat på inlägget sedan det lades upp på måndagen och skriver bland annat att de önskar Sebbe all lycka till. Flera är också ledsna över att inte få chansen att ”skaka skallen till underklassmusik” i sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.