Från musikvideon till Dark Horse. Foto: Skärmdump

Katy Perry ber om ursäkt för kulturell appropriering

Publicerad

Katy Perry har flera gånger kritiserats för kulturell appropriering. Nu ber stjärnan om ursäkt för sitt beteende: ”Jag har gjort många misstag.”

För en vecka sedan släpptes Katy Perrys senaste album ”Witness”. Hon håller just nu på med en intensiv marknadsföringskampanj som är av det lite mer ovanliga laget. Artisten har under en helg levt ständigt filmad i ett hus i samarbete med Youtube, skriver Billboard

Katy Perry i musikvideon till ”This Is How We Do”. Foto: Skärmdump

Pratade ut i podd

En som besökt Perry i huset är aktivisten DeRay Mckesson från rörelsen Black Lives Matter, som var där för att spela in ett avsnitt till sin podcast ”Save The People”. I poddavsnittet pratar Mckesson och Perry om att sångerskan flera gånger kritiserats för kulturell appropriering. Det är första gången som Perry bemöter kritiken och nu ber om ursäkt.

LÄS MER: 16-åring får Hollywood att debattera rasism

– Jag har gjort många misstag. Jag kommer aldrig förstå några av de saker jag gjort på grund av vem jag är. Jag kommer aldrig att förstå, men jag kan lära mig och utvecklas och det är vad jag försöker göra, sa Perry till Mckesson.

LÄS MER: Chanel kritiseras för boomerang

Några exempel på tillfällen då Perry kritiserats är när hon gick klädd som en geisha på American Music Awards, samt när hon i musikvideon till sin låt ”This Is How We Do” åt vattenmelon och hade håret flätat i cornrows.

Katy Perry i musikvideon till ”This Is How We Do”. Foto: Skärmdump

Flera olika gäster

Andra personer som gästat Perry under helgen är bland annat Left Shark och Arianna Huffinton. Sångerskan har också lagat mat med Gordon Ramsey, gjort yoga med Jesse Tyler Ferguson och även genomgått en terapisession med doktor Siri Sat Nam Singh där Perry blivit så tagen att hon börjat gråta.

LÄS MER: Taylor Swift återvänder till Spotify samtidigt som Katy Perry släpper nytt album

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.