Foto: AP/TT

Kritik mot planerad Prince-musikal

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen blev det känt att en ”Purple rain”-musikal ska turnera runt i Storbritannien nästa år. Men nu kritiseras produktionen starkt av dem som förvaltar den avlidne artisten Princes tillgångar.

Enligt produktionen kommer musikalen med ”livemusik och dans hylla Prince”. Låtar som ”Kiss”, ”Purple rain” och ”Little red corvette” kommer spelas av ett liveband, rapporterar BBC. Musikalen kommer att regisseras av Gary Lloyd som tidigare regisserat Michael Jackson-musikalen ”Thriller Live”.

LÄS MER: Prince karriär genom åren

Artisten Prince död

”Ett coverband som spelar Princes låtar”

Men Princes förvaltare har inte godkänt att artistens musik eller namn används i samband med föreställningen.

”Det här är ett grovt försök att lura fans att tro att de ser en ”Purple rain”-musikal på West End, när det bara är ett coverband som spelar Princes låtar”, säger de i ett uttalande till BBC.

Producenterna till musikalen menar att de inte har för avsikt att vilseleda publiken. Det är lagligt att sätta upp en föreställning med cover-versioner av låtarna utan att söka tillstånd, så länge royalties betalas.

LÄS MER: Artisten Prince har avlidit

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Artisten Prince död

Mer i ämnet