Liam Gallagher spelade i Manchester i går, men Oasis-brorsan Noel dök inte upp. Foto: TT/AFP

Liam Gallaghers vredesutbrott på brodern

Uppdaterad
Publicerad

Liam och Noel Gallhager har knappt pratat med varandra sedan Oasis splittrades 2009. Liam Gallagher har däremot flitigt riktat sin ilska mot brodern via Twitter.

Efter välgörenhetskonserten i Manchester i går var det dags igen.

Oasis-brödernas fejd har pågått sedan alltid och varit hett tabloid-stoff, inte bara i Storbritannien, utan hela världen. Men på senare år har dramaturgin blivit lite enformig: Liam twittrar argt om Noel. Inget svar från Noel. Bandet återförenas inte.

Men ryktena om att bröderna skulle lägga grollet åt sidan igår och ändå uppträda tillsammans på Ariana Grandes välgörenhetskonsert var ihärdigare än vanligt. Och många hoppades in i det sista att de skulle dyka upp.

Terrorattack i Manchester

Liam spelade utan Noel

Nu blev det ju bara Liam som kom, men efter hans Twitter-attack på brodern i dag verkar det som att han också hade hoppats in i det sista.

I en serie meddelanden om gårdagskvällens konsert skriver han bland annat (fritt översatt):

Liams tweets. Foto: Skärmdump

”Manchester, jag vill be om ursäkt för min brors frånvaro igår, stor besvikelse” och ”Noel är utomlands, men vem i helvete är inte det, sätt dig på ett jävla plan och spela dina låtar för kidsen din sorgliga jävel”.

Noel Gallagher har inte kommenterat tweetsen.

Spelade med Coldplay

Liam Gallagher spelade Oasis låt ”Live forever” flankerad av Coldplay-sångaren Chris Martin på konserten igår. Han framförde också sin nya solosingel ”Wall of glass” och den gamla Oasis-hiten ”Rock'n'roll star”

Liam Gallagher spelade i Manchester i går, men flankerades av Coldplay-sångaren Chris Martin istället för brodern Noel. Foto: AFP

Många stjärnor, både äldre och yngre, uppträdde på Ariana Grandes välgörenhetskonsert i går. Bland dem Justin Bieber, Take That, Coldplay, Katy Perry, Miley Cyrus, Pharrell och Robbie Williams.

Ariana Grande tillkännagav bara några dagar efter terrordådet efter hennes konsert i Manchester den 22 maj att hon skulle anordna en välgörenhetskonsert.

Under de tre timmar konserten pågick i går skänktes över 22 miljoner kronor till den Röda korset-fond som upprätts för att samla in pengar till offren för attacken och deras anhöriga. Totalt har välgörenhetsfonden We love Manchester fått in över 110 miljoner kronor sedan attentatet, skriver The Telegraph.

LÄS MER: Ariana Grande tillbaka i Manchester – terrorns offer hyllas

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack i Manchester

Mer i ämnet