Lisa Nilsson tar emot karamelodiktstipendiatet. Foto: TT

Lisa Nilsson är årets karamelodiktstipendiat

Uppdaterad
Publicerad

Sångerskan Lisa Nilsson får Povel Ramels hederspris för att hon ”utvecklat bredd och djup med särpräglad finess och känsla”.

Sångerskan Lisa Nilsson är årets karamelodiktstipendiat. 

”För att hon med sin mångsidighet – såväl inom pop, rock och visa som teater – utvecklat bredd och djup med särpräglad finess och känsla”, skriver juryn.

”Povel Ramel har betytt mycket för mig”

Vid en prisceremoni vid Lasse i Parken i Stockholm avtäcktes vinnaren traditionsenligt, från ett röd och vit-randigt skynke, under eftermiddagen.

LÄS MER: Lisa Nilsson och Mia Skäringer i nya Jills veranda

”Povel Ramel har betytt mycket för mig och min språkliga daning i livet. Jag har haft den stora glädjen att jobba med honom en sommar också. Jag växte upp med Povel, Beppe, Hasse och Tage och Robert Broberg och har alltid älskat orden och formuleringarna som lekplats och möjlighet att utrycka mig”, säger hon i ett pressmeddelande som Göteborgsposten tagit del av. 

”För framstående gärningar inom musiken”

Karamelodiktstipendiet instiftades av Povel Ramel 1982 och delas ut av Povel Ramel-Sällskapet.

Priset ges till ”förnyare av det svenska språket eller för framstående gärningar inom musiken”.

Tidigare vinnare är bland andra Niklas Strömstedt, Babben Larsson och Björn Skifs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.