Liv Strömquist. Foto: Caitlin Mooney

Liv Strömquist tecknar serie för The Knife

Uppdaterad
Publicerad

Nu kan du höra The Knifes nya album – och läsa seriestrippen.

Svenska elektroniska duon The Knifes redan omtalade album ”Shaking The Habitual” släpps på fredag. Men redan nu kan man lyssna på låtarna, på bandets hemsida.

Den nya skivan orsakar diskussioner bland både fans och popkritiker. Det är en oljudsspäckad och ganska svårlyssnad samling låtar som syskonen Dreijer släpper ifrån sig. De hittiga melodierna från ”Deep Cuts” och ”Silent Shout” känns långt borta.

Men det är inte bara musiken som gör avtryck. The Knife är också noga med att få ut sitt budskap: ”Utrota extrem rikedom”. Bandet har skrivit ett manifest på temat och har även låtit serietecknaren och satirikern Liv Strömquist teckna en serie kring budskapet.

Ska ändra rikas livsstil

Strömqvists serie kan nu läsas på The Knifes hemsida. Den visar ett viktigt FN/Världsbanken-möte där föreläsare presenterar olika åtgärder och utbildningsprogram som ska hjälpa extremt rika människor att ändra sin livsstil.

Tonen i den tecknade kampanjen påminner om den som brukar förekomma när i-länder ska hjälpa u-länder att exempelvis utrota hunger.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

The Knifes återkomst

Mer i ämnet