Se när den australiske mannen blottar rumpan mitt under Jamalas framträdande

Rumpkuppen i Eurovisionfinalen

Uppdaterad
Publicerad

En man sprang upp på scenen under finalen av Eurovision song contest och drog ner byxorna för miljontals tittare.

Fjolårets vinnare Jamala var i full färd med att uppträda med mellanakt när en man iklädd en australiensisk flagga kom upp på scen och drog ner sina byxor.

Mannen blev snabbt bortdragen från scen av vakter och Jamala fortsatte sitt uppträdande oberört.

ESC 2017

”Provokativ journalist”

Ukrainsk polis har gripit mannen och meddelar att han kommer hållas inlåst i 72 timmar. Straffet för rumpchocken kan bli allt från böter till fem års fängelse för huliganism skriver Ukrainas utrikesminister Arsen Avakov på Facebook, rapporterar Reuters.

Enligt Avakov har blottaren identifierats som prankstern Vitalii Sediuk.

”Sediuk är ukrainsk medborgare. Under Jamalas uppträdande bestämde han sig för att utöva sin hobby och säger att han ’inofficiellt jobbar som en provokativ journalist’”, skriver Avakov.

Inte första gången

Vitalii Sediuk tidigare gjort sig känd för upptåg på stora evenemang. När Adele vann en Grammy 2013 tog han sig fram till mikrofonen före henne och hann säga grattis till sångaren – trots att han inte var en av presentatörerna som skulle befunnit sig på scen.

På filmfestivalen i Cannes 2014 försökte Sediuk ta sig in under skådespelaren America Ferreras klänning medan hon fotades på röda mattan.

Han har också tagit Leonardo DiCaprio i skrevet på ett evenemang under filmfestivalen i Santa Barbara.

Se incidenten i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ESC 2017

Mer i ämnet