Artisten Mariette. Foto: TT

Mariette gör årets Pride-låt

Uppdaterad
Publicerad

I finalen av Eurovision song contest i lördags kunde vi se henne dela ut Sveriges poäng till de tävlande bidragen. Nu är det klart att Mariette även gör den officiella låten till årets Stockholm Pride.

När Mariette läste upp Sveriges poäng i finalen av Eurovision Song Contest i lördags passade hon på att utnyttja sin egenskap som representant till att göra ett statement. ”Tack för att ni förenar oss och påminner oss om att våra olikheter endast finns i våra sinnen och inte i våra hjärtan” sa hon bland annat.

Nu är hon aktuell som representant för Stockholm Pride med den officiella Pride-låten ”My Revolution” som handlar om att våga göra revolution.

– Jag är hur stolt som helst över att få representera Stockholm Pride under en av Sveriges viktigaste veckor. Att min låt ”My Revolution” är årets officiella Pridelåt är helt overkligt. Jag är så glad, säger Mariette i ett pressmeddelande.

Vill peppa folk

Tillsammans med singer-songwritern Linnea Olsson och låtskrivaren Fredrik Samsson har Mariette skrivit låten ”My Revolution”. Låten är producerad av Anton Hård af Segerstad, ett av namnen bakom Måns Zelmerlöws eurovisionvinnarlåt ”Heroes”. 

-Jag hoppas att låten kommer att peppa folk till att lita på sin magkänsla, säger Mariette.

Låten släpps den 12 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.