Foto: Niklas Lindman/SVT

Marklund slutar på Allsång

Uppdaterad
Publicerad

Allsång på Skansens programledare Petra Marklund avslöjade under tisdagens program att hon kommer att sluta som programledare.

Under säsongavslutningen av Allsång på Skansen meddelade Petra Marklund att hon inte kommer att komma tillbaka som programledare nästa år.

Hon har lett programmet sedan 2014 och tog över jobbet efter Måns Zelmerlöw. Valet att sluta är hennes eget och när allsångssommaren 2015 är slut, återgår Petra Marklund till sitt ordinarie artistjobb.

– Det har känslomässigt varit ett väldigt svårt beslut. Jag älskar att göra Allsång på Skansen och alla i redaktionen, tittarna och publiken gör att det är väldigt svårt att slita sig från ett sådant fantastiskt jobb. Men, jag har ett annat helt fantastiskt jobb också, som gör att det är logistiskt svårt att kombinera framtida skivsläpp och inplanerade turnéer, säger hon till svt.se/allsang.

Rösten sprack en aning och Petra Marklund fick för att torka bort en tår under sitt sista program av Allsång på Skansen.

– Vad jag vill säga till alla är: ’Tack för all värme och alla leenden och tack till alla som har tittat på programmet’. Ni är en del av två år på Allsång på Skansen med mig som allsångledare och det kommer jag att minnas för hela mitt liv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.