Foto: TT

Mobilfritt på Jack Whites konserter

Uppdaterad
Publicerad

Jack White har förbjudit sina fans från att använda sina mobiltelefoner på hans konserter. “Vi tror att ni mår bra av att höja blicken från era prylar en stund och personligen uppleva musiken och vår gemensamma kärlek till den”, skriver han i ett uttalande.

Den amerikanske musikern och sångaren inleder sin USA-turné i april, men har redan deklarerat att hans konserter kommer att vara mobilfria:

”Vi tror att ni mår bra av att höja blicken från era prylar en stund och personligen uppleva musiken och vår gemensamma kärlek till den”, skriver han i ett uttalande.

Konsertbesökarna får istället låsa in sina telefoner i en mobilficka – en så kallad Yondr-ficka. När fickan är i låst läge går telefonen bara att använda speciella zoner inne på konsertområdet.

Men Jack White är inte den ende artisten som förbjuder mobiltelefoner under sina konserter. Även Chris Rock använde sig av samma metod under sin show ”Total Blackout Tour” i höstas, då han bland annat besökte Globen och Scandinavium.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.