Conway Savage, pianist i bandet Nick Cave & The Bad Seeds är död. Han blev 58 år gammal. Foto: Instagram/Nick Cave Official

Nick Caves-pianist Conway Savage har gått bort

Uppdaterad
Publicerad

För snart ett år sedan skrev man på Nick Caves officiella hemsida att Conway fått hoppa av turnén på grund av hjärntumör.

Conway Savage var inte den som tog plats på scen, som Nick Caves andra musor (Mick Harvey, Blix Bargeld och Warren Ellis), men han hade en egen röst och vad han tog med sig till Bad Seeds kan man höra genom lyssna på hans soloskivor, kanske framförallt hans underbart släpiga och dystra EP som kom i början på 90-talet.

”Hetlevrad, rolig, skrämmande, sentimental, varmhjärtad, vänlig, akrobatisk, ärlig, äkta – han var alla dessa saker och han hade bokstavligen 'den gyllene röstens gåva', hög, ljuv och dränkt i soul.”, skriver bandet i ett uttalande.

Conway Savage blev 58 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.