Nio-åriga Amira Willighagen sjunger opera som ingen annan – enligt tittarsiffrorna på nätet. Foto: Skärmdump

Nioårings operasång succé i holländsk tv

Uppdaterad
Publicerad

Blott nioåriga Amira Willighagen slår med ett tv-framträdande just nu igenom på Youtube och andra sajter på nätet med samma kraft som Susan Boyle en gång gjorde.

Amira Willighagen ställde sig på scen i den holländska upplagan av ”Got Talent” i lördags – och blåste domarna fullständigt av banan med sin version av operastycket ”O Mio Babbino Caro” av Puccini.

Sedan klippet publicerades på nätet har det setts av miljoner världen över, och framträdandet resulterade direkt i en ”guldbiljett” – som tar Amira direkt till tv-showens final.

–Min bror spelar fiol och jag ville också göra någonting, sa Amira Willighagen i tv-programmet. Så jag tänkte jag skulle sjunga, och så hörde jag operasånger som jag tyckte var väldigt vackert och det var då jag började sjunga.

Amira Willighagen är helt självlärd. Hon har lärt sig sjunga opera genom att titta på instruktionsvideor och andra videor på nätet.

Se ett av klippen på Amira här på Youtube.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.