Nöjeskrönikören: ”Det är uppenbart sämre”

Uppdaterad
Publicerad

Röstningsdeltagandet i Sveriges största nöjesprogram, Melodifestivalen, har sjunkit och kritiker menar att underhållningen går på tomgång.

I år har det talats om ett upprörande flöjtbål, kvinnors kroppsbehåring och i helgen dök det upp ett skamgrepp.

Det är inte ovanligt att Melodifestivalen skapar rubriker och får kritik, men att följa upp succé-år som innehöll en Eurovisionvinst verkar inte vara lätt.

Melodifestivalen 2014

– Det är uppenbart sämre i år. Kvaliteten på manus, skämten och vissa mellanakter är bedrövlig, säger Aftonbladets krönikör Markus Larsson.

”Vi snabbspolar det”

Kvällstidningarnas dom har varit hård, men vad säger då folket? De Kulturnyheterna träffar är allt annat än lyriska över årets show.

– Det är gapigt. Vi spelar in det och sen snabbspolar vi det. Det kan ju vara något som dyker upp i Melodikrysset, säger Ingemar Eriksson och Anna Gustafson.

Tittarsiffrorna har sjunkit sedan förra året och programmen har behövt tävla med OS-sändningar. Helgens delfinal lockade inte heller många att rösta på bidragen.

Vill inte kommentera

De ansvariga på SVT vill i dag inte kommentera kritiken. Programmen ska utvärderas när allt är sänt. Men än så länge är man nöjd.

– Så länge de har över tre miljoner tittare kan de ju ställa ett joddlande juicepaket på scen och vara nöjda, säger Markus Larsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2014

Mer i ämnet