Pelle ”Nordpolen” Hellström kommer till vinterfestivalen. Foto: Scanpix

Nordpolen bokad till vinterfestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Den nya vinterfestivalen i Stockholm har fått ett namn – och artister som Nordpolen och Modeselektor.

FKP Scorpios nya inomhusfestival, som Kulturnyheterna kunde berätta om den 31 oktober, har ny fått ett namn: SVMK Fest. Förkortningen står för Svenska Musikklubben, som arrangerar tillsammans med det stora tyska bolaget.

Münchenbryggeriet i centrala Stockholm är bokat tre dagar i rad, men i dagens pressmeddelande berättar arrangörerna att festivalen kommer utspelas under endast en dag – den 9 mars 2013.

12 akter på schemat

På scen står cirka 12 akter, varav 8 är bokade. Bland annat kommer svenska, snart albumaktuella soloartisten Nordpolen, de tyska dj-giganterna Modeselektor, svenska souldebutanten Miriam Bryant och elektropoppiga Blackbird Blackbird från USA.

Precis som utlovat i oktober, när arbetet var i startgroparna, kommer SVMK Fest alltså att rikta in sig på smalare akter, som passar bättre på en liten klubbscen än på de stora arenorna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.