Aretha Franklin blev 76 år gammal, och souldrottningen fortsätter att hyllas över hela världen efter sin bortgång. Foto: Andy Kropa/TT

Outgiven kampsång med Aretha Franklin släpps

Uppdaterad
Publicerad

En tidigare outgiven singel med Aretha Franklin har släppts. Bakom står den amerikanska pensionärsorganisationen AARP, skriver People. Samtidigt planeras souldrottningens begravning som hålls i nästa vecka då bland annat Jennifer Hudson kommer att uppträda.

Låten med titeln ”Stand up for yourself” sjöngs in av Franklin 2007 åt en kampanj för ökad rätt till vård som organisationen då drev.

”Aretha Franklin var inte bara soulens drottning, hon var också en medborgarrättsikon och en förkämpe för alla amerikaners rätt till sjukvård”, säger AARP:s vd Jo Ann Jenkins i ett uttalande.

Aretha Franklin: 1942 – 2018

Franklins begravning

I nästa vecka hålls Aretha Franklins begravningsceremoni i Greater Grace Temple i Detroit den 31 augusti. Flera artister kommer att näravara för att ta avsked av stjärnan, skriver The Hollywood Reporter med hänvisning till nyhetsbyrån AP som har talat med Gwendolyn Quinn som var Franklins presstalesperson i många år.

Bland några av de som uppträder under avskedet finns Stevie Wonder, Jennifer Hudson, Faith Hill och Chaka Khan. Ceremonin kommer även att innehålla flera gospelinslag

Aretha Franklin avled den 16 augusti i år. Hon blev 76 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Aretha Franklin: 1942 – 2018

Mer i ämnet