Foto: TT

Peace & Love backar – Kartellen får spela

Uppdaterad
Publicerad

Efter hård kritik backar styrelsen för Peace and Love-festivalen i Borlänge. De låter hiphopgruppen Kartellen spela – och bryter därmed samarbetet med sin största sponsor.

Det var på torsdagseftermiddagen som beskedet kom: Peace & Love Foundation avbokade hiphopgruppen Kartellen från festivalen, efter påtryckningar från Dalarnas Tidningar som sponsrar festivalen.

Men nu backar Peace & Love från beslutet att avboka Kartellen och avslutar i stället samarbetet med Dalarnas Tidningar.

”Vi förlorade för en kort stund hjärtat i vår ståndpunkt, som varit stommen från början. Vi känner oss förnedrade av situationen, men framför allt känner vi en stor besvikelse på oss själva, när vi inser vad vi för en stund förlorade – andemeningen och hjärtat i allt vi tror på”, skriver festivalens styrelse i ett pressmeddelande.

Ber Kartellen om ursäkt

Styrelsen har pratat med Kartellens Sebbe Staxx och bett om ursäkt för avbokningen.

Flera artister, bland andra Stefan Sundström och Ebbot Lundberg, valde att hoppa av festivalen i protest mot att Kartellen avbokades. Stefan Sundström jublar över det nya beskedet på Twitter.

”Sådärja! Strejk lönar sig. Både vad gäller tåg och sponsorer som saknar väderkorn”, skrev han.

”Ingen vill ha en hämndvendetta”

Det är fortfarande inte klart om Kartellen och de andra avhoppade akterna kommer till Borlänge. De har inte hunnit ta ett beslut ännu, säger Sebbe Staxx till Expressen.

– Det är ingen som vill ha en hämndvendetta. Jag hoppas att vi kommer att spela, för det är för fansens skull, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Peace and love

Mer i ämnet