Pete Doherty, musiker och vän till bortgångna Amy Winehouse. Foto: Ap/Scanpix

Pete Doherty flyr Winehouses spöke

Uppdaterad
Publicerad

Sångerskan Amy Winehouse må vara död, men hon lever kvar i vännernas minnen. Pete Doherty tror på spöken, och har lämnat London.

Den trubbelföljda musikern Pete Doherty har flytt till Paris. Han är nämligen övertygad om att den avlidna sångerskan Amy Winehouses spöke hemsöker hans lägenhet i London. Det skriver den brittiska tidningen The Sun.

Såg Winehouses spöke

Amy Winehouse död

För The Sun berättar en nära källa att Babyshambles-sångaren har sagt att han har sett Winehouses spöke. ”Många tror att hans syner är framkallade av droger, men han hävdar själv att han är ren”, säger källan.

Var nära vänner

Pete Doherty var nära vän med Amy Winehouse och bor enligt Expressen nära den avlidna sångerskans hus. Hon dog i juli, endast 27 år gammal, och enligt vänner till Doherty mådde han så dåligt att han inte kunde ta ett sista farväl av sin vän. Han har dock hyllat Amy Winehouse under sina konserter.

Härnäst syns Pete Doherty i en film baserad på en bok av den franska författaren Alfred de Musset. ”Confession of a Child of The Century” heter filmen, i vilken Doherty spelar 1800-talsdandyn Octavian, som blir kär i Charlotte Gainsbourgs rollkaraktär. Filmen ska ha premiär under 2012.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Amy Winehouse död

Mer i ämnet