Ryan Tedder och Logic genomförde ett politiskt laddat framträdande under MTV-galan. Foto: Michael loccisano/TT/AFP

Politiskt laddat på MTV-galan

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till tisdag gick den årliga MTV video music awards av stapeln i New york. Världens främsta artister var på plats och årets upplaga gick efter ledorden ”everything might happen”. Musikjournalisten Annah Björk tycker inte riktigt att galan levde upp till det löftet, däremot blev det mycket politik.

Svenska Tim ”Avicii” Bergling prisades postumt för kategorin bästa dansvideo tillsammans med Rita Ora för låten Lonely together. Madonna hyllade Aretha Franklin i ett tal och rapparen Cardi B, som var förhandstippad storvinnare med sina 10 nomineringar, öppnade hela kalaset. 

Årets MTV video music awards, som i år återgått till 1984 års ursprungsplats: Radio City Music Hall i New York, bjöd på underhållning, prisutdelning – och en del politik.

– Det var en ganska politiskt laddad gala, något som framförallt märktes på ett framträdande av artisten Logic och Ryan Tedder som starkt kritiserade mot separationen av barn och föräldrar vid den amerikanska gränsen mot Mexiko. De hade med sig ett stort antal flyktingbarn upp på scenen. Tillsammans bildade de en mänsklig mur och bar t-shirts med trycket: we are all human beings, säger musikjournalisten Annah Björk.

Se mer från Annah Björks analys av galan i klippet från Morgonstudion här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.