Jumper återförenas efter 15 års tystnad. Foto: TT

Popbandet Jumper återförenas

Publicerad

Svenska popbandet Jumper återförenas tjugo år efter debuten och ska inom några veckor gå in i replokalen för att jobba på nytt material. ”Man vill hitta en bra balans på det vi gillar i dag och något som påminner om det som var då”, säger sångaren Niklas Hillbom.

De flesta som levde under 90-talet minns nog hits som ”Tapetklister” och ”När hela världen står utanför” signerade popbandet Jumper från Kristinehamn. De debuterade med sitt självbetitlade album 1996 och belönades samma år med en Rockbjörn för årets svenska grupp.

Det blev sammanlagt tre skivor och bland annat en turné med Magnus Uggla innan de gick skilda vägar 2001. Nu, tjugo år efter debutplattan släpptes, återförenas Jumper.

”Återföreningar är alltid lite patetiska”

– Det var väl en 15 år sedan vi spelade ihop senast och vi har vid upprepade tillfällen fått förfrågningar om att göra återföreningar, fast det har aldrig känts aktuellt. Men nu bor vi alla i Sverige och det skulle vara kul att ses och spela ihop, säger Niklas Hillbom, sångare i bandet.

Planen är att Jumper ska gå in i replokalen och snickra ihop några nya låtar. Sedan blir det förhoppningsvis en turné.

– Återföreningar är alltid lite patetiska på ett sätt, men vi gör det för vår egen skull, vi tycker det är kul att spela ihop. Om någon sen vill se det är det extra roligt, säger Niklas Hillbom.

Hur kommer ni att låta nu när det har gått tjugo år?

– Självklart så måste Jumper påminna om Jumper någonstans. Man vill hitta en bra balans på det vi gillar i dag och något som påminner om det som var då. Det ska bli roligt att skriva några nya Jumper-låtar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.