Rättsprocessen kring Alice Babs fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Bråket kring sångerskans sista tid i livet fortsätter. Nu anmäler grannarna, som anklagats för att ha försökt lura Alice Babs på pengar, advokaten Thomas Bodström till Advokatsamfundet.

Bråken kring Alice Babs sista tid i livet startade i samband med att dokumentären ”Alice Babs förlorade rättigheter” sändes i SVT.

Dokumentären skildrar hur sångerskan och skådespelerskan berövades rätten att styra över sitt eget liv efter att ha blivit tilldelad en förvaltare. Hon nekades bland annat att ta emot besök från kollegor och vänner.

Anhöriga anmälde dokumentären

Alice Babs anhöriga tyckte inte att dokumentären skildrade Alice Babs sista tid i livet på ett rättvist sätt och anmälde den till granskningsnämnden genom sin advokat Thomas Bodström.

Enligt dem hade dokumentären mörkat det faktum att förvaltaren valt att neka visa besökare att komma eftersom personal larmat om att vänner försökt lura Alice Babs på pengar.

Grannarna: ”Kränkande påståenden”

I en debatt i Gomorron Sverige mellan Anna-Lena Lodenius, en av dokumentärens skapare, och familjens advokat Thomas Bodström blev det hätsk stämning. Thomas Bodström pekade ut ett par, som var ytligt bekanta till sångerskan, som skydliga till att försöka stjäla från Alice Babs. 

Nu anmäler Babs grannar Thomas Bodström till advokatsamfundet för uttalandet, det skriver Svenska Dagbladet.  Paret – Bennie och Eva Sjöquist-menar att Bodström har ”fällt oriktiga och starkt kränkande påståenden” om dem i ”nationell television”.

Paret Sjöquist säger att de inte alls varit ytligt bekanta till Babs. Utan att de besökt henne ofta och stod henne närmare än barnen. De menar också att de försökt hjälpa sångerskan i kontakterna med advokat och bank efter att barnen sålt hennes lägenhet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Alice Babs-dokumentär

Mer i ämnet