Recension: ”Däggdjur” av Säkert!

Uppdaterad
Publicerad

Annika Norlin är känd som engelskspråkiga Hello Saferide och svenskspråkiga Säkert. Hon har haft en paus från musiken och pluggat psykologi men nu är hon tillbaka med den första Säkert-skivan på nästan 7 år.

Albumet ”Däggdjur” är en personlig och lågmäld skiva där instrumenten, framförallt trummor och bas, ligger lågt bak i ljudbilden. Istället är det orden och den mänskliga rösten som får ta plats.

– Hennes låtskriveri är mycket mer avväpnande och inte alls lika mycket ”se-på-mig-bombastiskt” som det har varit tidigare. Det som hon är så bra på, säger Per Sinding-Larsen.

Albumet gästas också av en långrad sångare som till exempel Jacob Hellman.

– Hur många gör så här? Att man lämnar ifrån sig personliga låtar och låter andra framföra dem, säger Per Sinding-Larsen och erkänner att det oroade honom till en början.

– Men hon har aldrig lutat sig tillbaka utan har alltid tagit ett steg framåt. Det hörs i varje andetag att det är Annika Norlin som står bakom texten.  

Se hela recensionen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.