Hans-Erik Dyvik Husby, var mer känd under artistnamnet Hank von Hell. Han gestaltade Cornelis Vreeswijk i filmen Cornelis från 2010. Foto: Trond Reidar Teigen, NTB/BJÖRN LARSSON ROSVALL, TT

Rockstjärnan Hank von Hell död

Uppdaterad
Publicerad

Hans-Erik Dyvik Husby, mer känd som Hank von Hell i punkrockbandet Turbonegro, är död. Det rapporterar Tvedestrandsposten.

Hans-Erik Dyvik Husby var sångare och frontfigur för det norska punkrockbandet Turbonegro från tidigt 90-tal. Bandet har hits som ”I got erection” och ”All my friends are dead”. Bandet har många fans bortom Norges gränser, inte minst i Tyskland och Sverige.

Hans-Erik Dyvik Husby hoppade av bandet 2009 och flyttade till Sverige. Sedan dess satsat på en karriär som skådespelare och soloartist. Han var bland med i det metalinspirerade rockbandet ”Doctor Midnight & The Mercy Cult”. 2014 gjorde han en musikalisk helomvändning och satsade på hiphop tillsammans med gruppen Axel & Storebror.

Spelade Cornelis

År 2010 gestaltade Dyvik Husby Cornelis Vreeswijk i filmen Cornelis, då han även spelade in en skiva med musik av artisten. Han spelade också titelrollen i musikalen Jesus Christ Superstar på Det norske teatret i Oslo hösten 2009.

Från 2015 har han också spelat rollen som Ole Bramserud i musikalen Sällskapsresan på Nöjesteatern i Malmö och Chinateatern i Stockholm.

Han gjorde internationell comeback som rocksångare 2018 och turnerade i Europa och USA. Han deltog även i den norska Melodifestivalen 2019 med låten Fake It.

Skrev om missbruk i självbiografi

Hans-Erik Dyvik Husby berättade 2012 i sin självbiografi om sin mångåriga kamp mot alkoholen och drogerna. Där skildrade han missbruket som en flykt och något han inte kunde få kontroll över, skriver Nettavisen.

Hans-Erik Dyvik Husby blev 49 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.