Foto: TT

Rosa lyxbilar och fans trängs utanför Aretha Franklins direktsända begravning

Uppdaterad
Publicerad

En av soulmusikens största begravdes under fredagen och den kunde följas av fans från hela världen då den direktsändes av en rad medier. Utanför Greater Grace Temple stod rosa lyxbilar parkerade och hundratals fans trängdes i hopp om att få komma in.

Nyhetsbyrån AP skriver att rosa Cadillac-bilar ställdes upp utanför kyrkan som en blinkning till Aretha Franklins 80-talshit Freeway of love, där just en sådan bil förekommer i text och musikvideo.

Upptakten till Franklins begravning har bestått av bland annat en offentlig visning av kroppen för att låta fansen ta farväl.

Dagens begravning bjöd på uppträdanden från bland andra Stevie Wonder, Jennifer Hudson, Ariana Grande, Faith Hill, Chaka Khan och Jennifer Holliday.

Motown-stjärnan Smokey Robinson framträdde under begravningen och sade till AP innan, att han inte bestämt exakt vad han ska säga, men att det kommer bli personligt.

– Jag planerar inget när det gäller någon man älskar på det sättet. Jag älskar henne, hon var min äldsta vän.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.