Marie Fredriksson i Roxette under bandets konsert i Kalmar 2015. Foto: TT Bild.

Roxettes turnerande är över

Uppdaterad
Publicerad

Bandet Roxette ställer in samtliga resterande spelningar i sin världsturné, på inrådan av Marie Fredrikssons läkare. ”Det har blivit för slitsamt”, säger Marie Dimberg, manager.

Sen 2014 har Halmstadbandet rest världen runt med sin globala turné RoXXXette 30 th Anniversary Tour. Sista spelningen ägde rum i Kapstaden den 8 februari i år. Men nu ställs resten av turnén in, på inrådan av Marie Fredrikssons läkare, skriver Live nation i ett pressmeddelande.

– Hon mår efter omständigheterna bra, men det har blivit för slitsamt med allt turnerande, säger Marie Dimberg, manager.

2002 drabbades sångerskan och låtskrivaren Marie Fredriksson av en hjärntumör. I självbiografin ”Kärleken till livet” berättar hon om sin sjukdom och minnesproblemen och skadorna som följde på den.

”Det är bara slit”

Enligt Dimberg bestämde sig Marie Fredriksson för att blåsa av turnén i veckan. Det ska inte vara artistens tidigare sjukdom som ligger till grund för det.

– Slit. Det är bara slit. Avicii orkade inte heller turnera och han är lite yngre...

Kommer de att ta upp turnérandet igen?

– Det är för tidigt att säga. Nu fokuserar de på att göra färdigt skivan som kommer i juni, med allt vad det innebär.

– Det har varit 30 fantastiska år! Nu är turnerande över för min del och jag tackar vår fantastiska publik som varit med på hela resan, säger Marie Fredriksson i pressmeddelandet.

Den 2 juni i år släpps Roxettes tionde studioalbum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.