Sarah Dawn Finer i legendarisk huvudroll

Från Eurovison till Kit Kat Klub. Nu ska Sarah Dawn Finer ta sig an den legendariska nattklubbssångerskan Sally Bowles i Cabaret.

Cabaret ska sättas upp på Uppsala Stadsteater i regi av Ronny Danielsson. Artisten Sarah Dawn Finer, som senast syntes i Eurovision, ska träda in i rollen som Sally Bowles.

– Det ska bli väldigt roligt och spännande att ta mig an utmaningen att spela den legendariska rollen Sally Bowles. Cabaret har länge varit en av mina favoritmusikaler. Det är en föreställning som är tidlös och känns lika viktig och aktuell idag som när den kom, säger Sarah Dawn Finer i ett pressmeddelande.

Farväl till Berlin

Cabaret är baserad på Christopher Isherwoods roman Farväl till Berlin i som utspelar sig i 30 talets Berlin som befinner sig i ett politiskt kaos. Nazisterna är på frammarsch och kastar en mörk skugga över hela Tyskland. Men på Kit Kat Klub är det cabaret gäller. Hit kommer Cliff, en ung amerikan med författardrömmar, och träffar nattklubbssångerskan Sally Bowles.

Musikalen har premiär den 1 mars 2014 på Uppsala Stadsteater.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer