Sarah Klang Foto: Mattis Lindqvist

Sarah Klang: Min musik är väldigt deppig – det är ”sad love stories”

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Sarah Klang är ”The saddest girl in Sweden”. Eller, det står iallafall stå på hennes mantel. Imorgon uppträder hon på P3 Guld, med en röst som brukar få publiken att falla i tårar.

Sarah Klangs sorgsna americana har rönt stor uppmärksamhet det senaste året – trots att hon bara har släppt fyra singlar.

Efter en bejublad konsert på Way out west i somras drog det igång ordentligt, låten ”Strangers” är nominerad till en grammis, imorgon spelar hon på P3 Guld och i februari släpps debutskivan Love in The Milky Way – om olyckliga, ofta självbiografiska, kärlekshistorier. 

– Min musik är väldigt deppig – det är ”sad love stories”. Jag gillar att köra på det, säger hon till Kulturnyheterna:

– Men musik är ju ett bra sätt att, om man är en Debbie Downer” som jag är, att få ut det. Eller all konst är väl det om du är ledsen.

”Vill inte förstöra någons kväll”

Hennes röst, känslosamma uppträdanden och såriga låttexter rör folk till tårar – något hon själv har lite svårt att ta in.

– Det känns såklart bra. Men man kan inte riktigt ta in det. Det känns kanske som att det är en annan del av mig. Jag kan inte riktigt relatera till varför folk står och gråter. Jag hoppas att de gör det för att det känns bra. Jag vill ju inte förstöra någons kväll. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.