Silvana Imam släppte sitt debutalbum ”Rekviem” 2013. Foto: Pressbild

Silvana Imam prisad på Manifestgalan

Uppdaterad
Publicerad

Både stjärnskott och gamla rävar tog hem priser på årets Manifestgala. Och själva galan borde i sig prisas, enligt Kulturnyheternas recensent Per Sinding-Larsen. För nytänk.

I Manifestgalan, som arrangeras av Sveriges oberoende musikproducenter, delas pris ut till musik som utmärkt sig under förra året.

Genrerna löper från barnmusik till hiphop.

 P3-Guld – och Grammisnominerade rapparen Silvan Imam vann pris i kategorin Bästa live.

­– Bland årets pristagare var hiphopartisten Silvana Imam bland de mest kända – det säger en del, säger Per Sinding-Larsen.

Sundström prisad

Nina Persson och Martin Östergren vann priset för årets Barnmusik, och Stefan Sundström belönades i kategorin Årets visa.

– Det är nästan som om Manifestgalan själva borde få pris. För medan de flesta andra musikgalorna, P3 Guld, Grammis med flera, nominerar i stort sett samma artister år efter år, så tar Manifest sitt uppdrag med den alternativa musikscenen på allvar. Mer än någonsin tidigare.

Bland vinnarna fanns bland andra även Alice Boman, som Årets kompositör, och The Gothenburg Combo i kategorin Experimentellt.

Sinding-Larsen: Befriande

– Earth Kids, Bam Spacey och The Gothenborg Combo är okända för de flesta. Och oavsett vad du tycker om galan så är det både viktigt och befriande att det finns en stor röst som talar för något annat än de som prisas på annat håll, säger Per Sinding-Larsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.