Jens Lekman är en av de artister som länge släppt sin musik på skivbolaget Service. Nu läggs bolaget ned. Foto: Dan Hansson / SvD / Scanpix

Skivbolaget Service lägger ned efter tio år

Uppdaterad
Publicerad

Skivbolaget Service lägger ned verksamheten. Jens Lekman, The Embassy och The Tough Alliance är några artister som bolaget givit ut.

Det svenska skivbolaget Service, som varit hem åt bland andra The Embassy och The Tough Alliance, kastar in handduken efter tio år. Det meddelar skivbolaget i ett kort meddelande på sin webbsida.

– Det är dags att ta nya former, och då måste man dra sig tillbaka lite och fundera på hur de ska se ut, säger ägaren Ola Borgström i en intervju med P3-programmet Musikguiden.

Jens Lekmans ”I know what love isn't”, som kom ut nyligen, blev Service sista fullängdsalbum. På sin webbsida har de emellertid satt ihop en avskedssamling med några av sina bästa låtar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.