Spotify lanseras i Mellanöster och Nordafrika. Foto: Henrik Montgomery/TT

Spotify lanseras i Mellanöstern och Nordafrika

Uppdaterad
Publicerad

Spotify lanserades på 13 nya marknader i Mellanöstern och Nordafrika på tisdagen. Musiktjänsten blir tillgänglig i arabisk version i bland annat Egypten, Marocko, Saudiarabien, Förenade arabemiraten och i de palestinska territorierna. I samband med det erbjuds också arabiskklingande spellistor.

Spotify har varit tillgängligt i Mellanöstern tidigare, men då via konton som registrerats i länder där det redan lanserats.

Claudius Boller, chef för Spotify i Mellanöstern och Afrika, säger att man förväntar sig god tillväxt i framför allt Saudiarabien, Förenade arabemiraten, Egypten och Marocko, då det finns stora andelar ung befolkning som har tillgång till smarttelefoner. Det blir dock inga lanseringar i konfliktdrabbade Libyen, Irak, Syrien eller Jemen i nuläget.

Spotify lanserades i Israel i mars och fanns, innan dessa senaste lanseringar, i totalt 65 länder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.