Foto: TT/Privat

Stor ilska efter biljettkaoset till Kents konserter

Ilskan är stor hos många Kent-fans i dag, när det blev kaos vid biljettförsäljningen. Till konserterna i Stockholm var det slumpen som avgjorde vilket upprör.

Klockan 12 i dag var det många som satt redo för att köpa biljetter till Kents avskedsturné. Biljetterna till konserten i Göteborg tog slut på en halvtimme. Där och för övriga orter i landet var det Ticnet som stod för biljettförsäljningen.

Men frågan är vad som hände med biljettsystemet i Stockholm där AXS har hand om försäljningen. Fansen köade i flera timmar utan att lyckas.

– Jag kunde inte ens gå ifrån för att på toaletten, twittrar ett fans.

– Något är i grunden sjukt med biljettförsäljningen i Sverige, skriver en annan på facebook.

Slumpen avgjorde

De som ville köpa biljetter till konserterna i Stockholm slussades till ett slags väntrum innan de kom till kön. Väntrummet uppdaterades en gång i minuten och slumpen avgjorde vem som kom fram. 

– Det är ett jättedåligt system. Det borde ju finnas ett kösystem med ett syfte. Inte att slumpen avgör, säger Ellinor Brenemark.

När Ellinor ändå hade turen att komma fram gick det inte att betala och hon fick börja om.

– Jag satt med tre olika enheter och efter två timmar kom jag helt plötsligt fram och fick biljetter till extrakonserten, säger Ellinor som är glad för det, men arg över systemet.

SVT Nyheter har sökt biljettförsäljaren AXS för en kommentar, men utan att lyckas.

Lägger av efter 26 år

Det var i söndags som rockbandet Kent publicerade en video på sin hemsida under rubriken ”Då som nu för alltid” och talade om att det var bandets avsked.

”Efter 26 år tillsammans, varav nästan två decennier som Sveriges största rockband, meddelar i dag det legendariska bandet Kent att 2016 blir deras sista år tillsammans”, skrev de på sin hemsida.

Bandet meddelade då också att de skulle ge sig ut på en avskedsturné till 20 städer i Norden. Det var till den turnén som biljetterna släpptes i dag klockan 12.

Kents extrakonserter

Visa

– 24 september – Linköping, Saab Arena

– 1 oktober – Göteborg, Scandinavium

– 12 november – Malmö, Malmö Arena

– 16 december – Stockholm, Tele 2 Arena

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Musikgruppen Kent lägger ner

Mer i ämnet