Foto: TT

Storytel satsar på ljudböcker på arabiska

Uppdaterad
Publicerad

Ungefär en halv miljoner människor talar arabiska i Sverige, uppskattar Storytel. Nu ska förlaget göra ljudböcker som riktar sig specifikt till den publiken.

Svensk bokhandel rapporterar att ljudboksförlaget Storytel expanderar med litteratur på ännu fler språk.

– Vi producerar i dag ljudböcker på flera språk: det närmsta året blir det närmare 500 titlar på holländska, polska, danska och finska. Så det är naturligt att tänka att vi inom ett års tid ger ut några hundra titlar på arabiska, säger Jonas Tellander till tidningen.

Letar rättigheter på bokmässa

Storytel uppskattar att det är drygt en halv miljon människor som talar arabiska i Sverige, vilket är en av anledningarna till att de gör satsningen. Först ut ska de delta i bokmässan Sharjah i Förenta Arabemiraten som pågår mellan 2 och 14 november. Där ska de leta efter både vuxen- och barnlitteratur som de kan köpa rättigheterna till.

– Arabiska är ett stort språk i Sverige, och det är superintressant. I tillägg till det talas språket av 385 miljoner människor i världen. De bär på en rik berättartradition som jag tror kan nå en stor publik i talad form så småningom, säger vd Jonas Tellander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.