Linda Bengtzing tävlade i Melodifestivalen för femte gången i år. Hennes bidrag har inget med röstfusket att göra. Foto: Olle Kirchemier/SVT

Melodifestival-betting stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Svenska spel stoppar alla spel på Melodifestivalen på grund av röstfusket.

På torsdagen kom nyheten att Melodifestivalen har drabbats av röstfusk. En dator har köpt tusentals röster på ett av tidigare års tävlingsbidrag.

Melodifestivalens team reagerade med att hålla presskonferens och Svenska spel går så långt att de nu stoppar allt spelande som har med Melodifestivalen att göra.

”Vet inte hur länge”

– Vi ser mycket allvarligt på det här. Der är därför vi tillfälligt har stoppat spelet. Vi vet ännu inte hur länge, säger Svenska spels oddschef Staffan Rehnström till Kulturnyheterna.

– Att man på något vis systematiskt kan påverka rösträkningen är tillräckligt för att vi ska anse att det inte är ett spelsäkert objekt, konstaterar Svenska spels pressinformatör Johan Söderkvist inför P4 Extra.

Utredning och dialog med SVT

Spelbolaget har ännu inte märkt några onormala mönster bland spelarna som har riktat in sig på Melodifestivalen. Men de tittar närmre på saken:

– Vi håller på med en utredning nu för att se vad det är som pågår. När den är klar vet vi hur länge vi stoppar spelen, säger Staffan Rehnström till Kulturnyheterna.

Svenska spel för också en dialog med SVT just nu. Förhoppningen är att SVT ska presentera en lösning som stoppar datorröster.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Melodifestivalen 2014

Mer i ämnet