Malmökillen Simon Andersson inspireras av amerikanska countrystjärnor som Keith Urban. Foto: Pressbild.

Simon Andersson skrev Årets countrylåt

Uppdaterad
Publicerad

Simon Andersson är den förste icke-amerikanen att få priset Årets countrylåt på Hollywood-galan.

För knappt en månad sedan släppte han sitt debutalbum. I helgen belönades Simon Anderssons låt ”Mia” med utmärkelsen Årets countrylåt i samband med galan Hollywood music in media awards.

– Man är ganska stolt när man kommer tillbaka. Det har nog inte riktigt sjunkit in ännu, men det är stort, sa Simon Andersson när SVT Sydnytt mötte honom efter en lång flygresa hem.

Större marknad i USA

Den 30-årige Malmö-killen är den första icke-amerikanen som får utmärkelsen. ”Mia” finns på debutskivan ”A Brand New Day” som nu ska ges ut även i USA.

– Människorna där över som vill lansera mig pratar redan om att jag ska vara med på  Country Music Association under den veckan. Så jag kommer göra allt som krävs. Behöver jag vara där från januari till juni när festivalen börjar, så är jag det, säger Simon Andersson till Sydnytt.

Har band i Malmö

Men ifall det blir flytt till USA på heltid vill han inte säga säkert:

– Men jag har mitt band i Malmö och de är fantastiskt bra, jag behöver inte förlita mig till musiker i Nashville även om jag gärna skulle spela in där i framtiden, säger han till Kvällsposten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.