SVT:s fotograf trillade i sändning: ”Blev en sväng på akuten”

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under direktsändning hände det som inte fick hända. SVT:s fotograf Göran Lidén backade med kameran – och rätt ner för trappan. Nu berättar han själv om den minst sagt oförglömliga kvällen för en vecka sedan.

– Jag fick mig en smäll, berättar han i uppsnacket inför årets sista allsång.

Det blev ett uppmärksammat klipp under förra veckans allsång, när SVT:s fotograf Göran Lidén plötsligt föll av scenen i sitt försök att få de allra bästa bilderna av programledare Sanna Nielsens uppvärmning av publiken på Skansen. I klippet hörs hur ett sus går genom publiken när det är ett faktum att fotografen trillat omkull. Men både kameramannen och kameran verkade ha klarat sig oskadda.

TV: Här trillar fotografen i direktsändning

Men i tisdagens uppsnack inför årets sista allsång berättar Göran Lidén själv hur det egentligen gick efter vurpan.

Fick åka till akuten

– Jag fick mig en liten smäll i ett ben där när jag ramlade ned, och har varit och gjort en liten check idag, det blev en sväng på akuten. Men det är ingen fara med mig, försäkrar han.

LÄS MER: Se sommarens höjdpunkter från allsångsscenen

I sändningen fick han också se sin vurpa utifrån, filmad av fotografen Jesper Olsson.

Se hans reaktion i klippet ovan.

LÄS MER: Sannas glädjebesked: Fortsätter nästa sommar

TV: Se årets sista Allsång på Skansen här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.