Swedish House Mafia, här på besök hos Skavlan, noterar idag Sveriges största USA-framgång på 16 år med låten ”Don't You Worry Child”. Foto: Scanpix

Swedish House Mafia på Billboards topp 10-lista

Uppdaterad
Publicerad

Housetrion Swedish House Mafia har nått en topp 10-placering på den amerikanska Billboardlistan. Den bedriften har inget svenskt band lyckats med sedan 1998.

Det är inte bara den svenska konsertpubliken i Friends Arena som uppskattar Swedish House Mafia. I USA fortsätter trions succé med oförminskad styrka även under 2013.

Det syns inte minst på den senaste Billboardlistan, som mäter de mest sålda låtarna på den amerikanska marknaden. Enligt en färsk lista hamnar Swedish House Mafias ”Don't You Worry Child” på plats 7 på den prestigefyllda listan.

Det är mycket ovanligt att en svensk artist hamnar så högt upp på Billboards lista. Musikjournalisten Jan Gradvall noterar på Twitter att det inte hänt sedan 1998, när Eagle-Eye Cherry låg femma med sin låt ”Save Tonight”.

Swedish House Mafia själva hälsar beskedet med glädje.

”We did it. You did it. Billboard top ten. Usa. Thank you”, twittrar gruppen från sin pågående Asienturné.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.