Swedish House Mafia återförenas nästa år

Uppdaterad
Publicerad

Redan i somras bekräftade Swedish House Mafia att succétrion satt sig i studion för att göra musik efter att ha slutat turnera 2013.

– Vi tänkte prata lite om vår framtid, säger Steve Angello under en presskonferens och fortsätter:

– Vi kände att det var dags, det har gått tillräckligt lång tid. Man har byggt upp en förväntan och spänning.

I mars i år ställde sig Swedish House Mafia på scen i Miami efter att ha splittras 2013 och i augusti berättade gruppen att de gått in i studion för att göra ny musik. Nu bekräftar bandet att de ska börja spela igen. I maj ställer sig bandet på scen i Stockholm. Om det blir fler spelningar är inte klart.

– Vi kommer hem, säger Sebastian Ingrosso.

– Det är sjukt mäktigt att de fortfarande väntar, säger Sebastian Ingrosso om gruppens fans.

I dokumentären Leave the world behind från 2014 berättar Axel ”Axwell” Hedfors att det var han som föreslog splittringen eftersom inte alla medlemmar ville satsa lika mycket på gruppen.

– Vi har känt varandra sedan vi var barn. Man kan komma till punkter i livet där saker blir snurrigt och frustrerat. Det var mycket runt omkring som spelade in. När vi dök upp igen i Miami i mars var det viktigast för mig att vi kunde hålla ihop, säger Steve Angello.

Spelar för miljonpublik

Axwell och Ingrosso har fortsatt spela och göra musik tillsammans sedan 2014.

Swedish House Mafia består av Axel ”Axwell” Hedfors, Sebastian Ingrosso och Steve Angello. Gruppen släppte sin första officiella singel 2010 under namnet Swedish House Mafia, men har jobbat tillsammans sedan 2007. 2008 lämnade den tidigare medlemmen Erik Prydz gruppen.

2011 blev SHM den första elektroniska musikgrupp att fylla alla platser i Madison Square garden i New york. Deras största, och mest säljande, hit är Don't you worry child från 2013. Över en miljon personer såg SHM spela under deras avskedsturné.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.