Dave Davies, Ray Davies, Bob Henrit och Jim Rodford på Rock and Roll Hall of Fame 1990. Foto: AP

The Kinks jobbar på ny musik

Publicerad

Det brittiska rockbandet The Kinks kan komma att återförenas efter 20 år. Under en intervju med tv-kanalen Channel 4 avslöjar den 74-åriga sångaren Ray Davies att han håller på att arbeta på ett nytt album tillsammans med sina två tidigare bandkollegor, brodern Dave Davies och trummisen Mick Avory.

Pete Quaife, som också var en del av originalgänget, dog 2010.

”Jag har alla dessa låtar som jag skrev till bandet när vi gick skilda vägar och jag tycker att tiden är kommen för att spela in dem nu”, säger Ray Davies under programmet.

Rockstjärnan hintar också om att det ikoniska bandet kommer att framföra sin nya musik, även om det blir på något mindre scener än tidigare.

”The Kinks kommer antagligen att spela på lokala barer”

The Kinks blev snabbt ett av 60-talet största rockband efter att de bildades i London 1964. Bandet splittrades under mitten av 90-talet efter att ha släppt totalt 24 studioalbum och hitlåtar som ”You really got me”, ”Waterloo sunset” och ”Sunny afternoon”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.