Karin Dreijer Andersson på scenen med sitt The Knife i Göteborg. Foto: TT

The Knife i politisk kabaré

Uppdaterad
Publicerad

Ihop med konstgruppen ”Ful” gör The Knife en antinationalistisk kabaré.

Den svenska elektroniska duon The Knife kom ut som tydligt politiska med sitt senaste album ”Shaking the habitual”. Nu bäddar de in sina politiska åsikter i en sommarkabaré.

Den nya föreställningen heter ”Europa Europa” och görs av konstgruppen Ful, med Nasim Aghili som regissör och manusförfattare.

Om migration

Showen bygger på fakta kring migration och migranter i EU. Kritik kommer att riktas mot gränspoliser, Frontex och EU:s regeringar.

Målet är att hylla människor som ”varje år trotsar EU:s gränskameror, livsfarliga vatten, taggtråd, polisiärt våld och kompakt politiskt motstånd och tar sig över Europas allt mer bevakade yttre och inre gränser”, enligt ett pressmeddelande.

Spelas i Almedalen

Föreställningen kommer att involvera tårtor, dans, kärlek och nyskriven kabarémusik av The Knife. På scen medverkar bland andra Bahareh Razekh Ahmadi, Ellen Nyman och The Knife-syskonen Karin och Olof Dreijer.

”Europa Europa” får premiär på Almedalsveckan i juli och ska sedan spelas på utomhusscener runt om i Sverige, fram till riksdagsvalet i höst.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.