Stormzy tog Brit Awards-galan med storm Foto: TT

”Theresa May, var är pengarna till Grenfell?” Stormzy tog Brit Awards-galan med storm

Publicerad

Rapparen Stormzy gick till rasande attack mot Storbritanniens premiärminister och skvallerpressen under sitt uppträdande på Brit Awards-galan igår kväll.

Efter att ha mottagit två priser, för bästa soloartist och bästa album, avslutade rapparen galan med ett rasande uppträdande.

Utan tröja och under ett vattenfall gick han till attack mot premiärminister May och den brittiska regeringen som enligt honom inte gjort tillräckligt för att stödja offren för branden i Grenfell Tower sommaren 2017 där 71 människor miste livet.

Fyra av fem familjer utan bostad

Branden skedde i ett av Storbritanniens fattigaste områden i västra London, och de flesta som bodde i huset tillhör etniska minoriteter. Efter branden har kritik riktats mot lokala politiker och företag som ignorerat boendes varningar om brandrisker.

Sex månader efter branden hade fyra av fem familjer fortfarande inte fått någon ny bostad.

”Borde bränna ner era hem”

I sin freestylerap kallade Stormzy regeringsmedlemmarna för kriminella och lade till att man borde bränna ner deras hem för att se om de skulle klara av det. Han kritiserade också den brittiska tabloidtidningen Daily Mail.

Stormzy var en av 50 artister som under sommaren spelade in en välgörenhetssingel till förmån för Grenfellbrandens offer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.