Spela klippet för att höra före detta Dolly style-medlemmen Sarah von Reis berätta om hur hon blev ifrågasatt på grund av sin feminism. Foto: SVT/Dolly style-fabriken

Tidigare medlemmen Sarah von Reis: ”Du får inte vara feminist i Dolly style”

Uppdaterad
Publicerad

Sommaren 2016 blev artisten Sarah von Reis medlem i musikgruppen Dolly style – som Polly, med lila peruk. Två år senare fick hon sparken och i SVT:s dokumentärserie Dolly style-fabriken berättar hon om hur hon blev inkallad till ett möte och ifrågasatt på grund av sin feminism.

– Jag blev jättechockad. Det var inte min bild av vad Dolly Style var.

Gruppens skapare Emma Nors och Palle Hammarlund har valt att inte bemöta kritiken i dokumentärserien men tillbakavisar den via sociala medier. I dokumentären säger Emma Nors:

– Vad behöver man offra för att vara med i den här gruppen? Det är inte alltid att man kan veta det. Det är inte lätt att driva en grupp med tre stycken artister.

SVT har försökt nå Emma Nors för en kommentar. Klippet ovan är en del av en kortdokumentär-serie om projektet bakom Dolly style. Hela dokumentären finns att se på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.