Stor artistuppslutning när Tidal presenterades. Foto: TT Bild.

Trög start för musiktjänsten Tidal

Uppdaterad
Publicerad

En knapp månad efter starten har Jay Z:s Tidal halkat långt ner på listan över nerladdade appar.

I USA har Tidals app nu ramlat ut från listan över de 700 mest nerladdade apparna för iPhone. Samtidigt finns två av konkurrenterna i streamingbranschen, Pandora och Spotify, på plats tre respektive fyra på topplistan. Det rapporterar brittiska The Guardian.

Det var i slutet av mars som Jay Z presenterade den nya musiktjänsten, som är en sammanslagning av det svenska företaget Aspiros streamingtjänster Wimp och Tidal. Och presentationen skedde i sällskap av den amerikanska artisteliten med stjärnor som Madonna, Kanye West och Rihanna.

Tidal

Vid presentationen skräddes inte orden. Tidal skulle bli en ”rörelse” som skulle ”förändra världen”. Men sen har det gått trögare. Aspiros aktie rusade på Stockholmsbörsen efter artisternas presskonferens och föll sen lika snabbt tillbaka i början av april.

Därefter kom det kritik mot tjänsten från flera håll. En av kritikerna var Lily Allen som oroas över att Tidals inträde på streamingarenan kan innebära mer piratnedladdning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tidal

Mer i ämnet