TV-serien ”Vänner” blir musikal

Uppdaterad
Publicerad

En av världens mest älskade tv-serier blir musikal i höst. ”Friends! The musical” kommer att sättas upp på Triad Theatre i New York och har redan skapat stort intresse.

Redan förra året sattes det upp en musikal i Chicago baserad på ”Vänner”, som trots att den inte var ett officiellt samarbete med NBC:s succéserie lockade stor publik.

Nu sätts en ny ”Vänner”-musikal upp i tv-seriens hemstad New York där man räknar med ännu större intresse, även denna gång som en fristående produktion, rapporterar NME. ”Friends! The musical” kommer att ha premiär i höst och är skriven av Bob och Tobly McSmith.

Vana musikalmakare

Musikalduon har sedan tidigare gjort sig ett namn på att göra musikaler av populära tv-serier och filmer: McSmiths har bland annat anpassat ”Saved by the bell”, ”Showgirls” och ”The Kardashians” till formatet.

”Vänner” sändes mellan 1994 och 2004, och var en av 90-talets största tv-serier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.