Björn Ulvaeus, en fjärdedel av Abba, menar att det i höst kan bli dags för de två nya låtarna som spelades in av bandet under förra året. Musiksläppet har skjutits upp flera gånger. Foto: TT/Claudio Bresciani

Ulvaeus: Då kan nya Abba-låtarna komma

Publicerad

Från Storbritannien till Australien skriver medier om Abbacomeback – igen. Men ny musik med Abba kan faktiskt komma i september eller oktober. Om allt går som det ska. Det uppger Björn Ulvaeus i en intervju med danska Ekstrabladet.

Det rör sig fortfarande om de två nya Abba-låtarna Don't shut me down och I still have faith in you, som först skulle ha släppts under 2018, sedan i början av 2019, men hela tiden skjutits upp.

Först var musiken sen, nu är det arbetet med de digitala versionerna av bandmedlemmarna som ska framföra låtarna har blivit något försenat.

– Vi är fortfarande mitt upp i arbetet med Abba-avatarerna, som är digitala kopior av oss själva, säger Ulvaeus till Ekstrabladet.

– Avatarerna kommer förhoppningsvis och antagligen att sjunga en ny Abba-sång i en video i september eller oktober.

Ingen regelrätt comeback

Nyheten om att alla fyra medlemmar i Abba hade återförenats slog ned som en bomb i fjol.

Det handlade dock inte om någon regelrätt comeback, utan om två nya låtar som spelats in i en studio på Skeppsholmen i Stockholm 2017. Planen är att dessa ska framföras av Abba-avatarer som även kommer att ge sig ut på världsturné.

Komplicerat arbete

Arbetet med avatarerna verkar dock ha varit mer komplicerat än väntat och Abba-fans runt om i världen har fått sitt tålamod ordentligt prövat. Men nu verkar det alltså finnas ljus i tunneln, även om Björn Ulvaeus inte vill säga för mycket.

– Jag lovar ingenting, men jag hoppas, säger Ulvaeus till Ekstrabladet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.