John Lennon. Foto: © Eagle Rock Entertainment

Unge John Lennons brev till salu

Uppdaterad
Publicerad

Det äldsta kända brevet som skrivits av John Lennon är till salu och väntas säljas för mer än 300.000 kronor på en auktion nästa månad, skriver BBC.

Det var strax efter julen 1951 som den då 11-årige John Lennon skrev ett brev till sin moster Harriet för de julklappar, bland annat en bok om skepp, som han fått av henne.

”Kära Harrie, tack för boken som du skickade till mig till jul och för handduken med mitt namn på, och jag tycker att det är den bästa handduken som jag någonsin sett”, skriver han bland annat.

Första brevet han någonsin skrev

I brevet, som innehåller flera grammatiska fel, berättar han även att han för tillfället har hunnit till sida 18 i boken om skepp och att han där får läsa om piraten ”Captain kidd”.

Under sin karriär skrev Lennon ofta till sin familj och sina vänner men det här brevet uppges vara det första som han någonsin skrev.

Skivsamling också till salu

Brevet som tidigare tillhört Lennons kusin David Birch, moster Harriets son, kommer att säljas på en nätauktion som stänger 3 april.

Brevet är inte det enda som går under klubban på auktionen då bland annat en adressbok från Cavern Club i Liverpool, där Beatles hade många spelningar, och en skivsamling som tidigare varit i John Lennons ägo också ska finna nya ägare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.