Foto: TT

Dags för återförening för Union Carbide Productions

Uppdaterad
Publicerad

I sommar åteförenas 80-talsbandet Union Carbide Production. I augusti och september ger bandet två konserter på Liseberg respektive Gröna Lunds scener.

”Det kommer att handla om det vi gjorde på 1980-talet, det vill säga de två första plattorna, plus att vi kommer, som ett litet 30-årsjubileum, att offentligt släppa livespelningen vi gjorde på CBGB i New York 1988 på vinyl och kanske en ny singel”, säger sångaren Ebbot Lundberg i ett pressmeddelande.

Union Carbide Productions debuterade 1987 med albumet In the air tonight.

Sex år senare splittrades de och Ebbot Lundberg, Ian Person och Björn Olsson bildade ett år senare bandet The Soundtrack of Our Lives.

Energiska spelningar

Bandet gjorde sig ett namn genom sina röjiga spelningar och hämtade sin inspiration från bland andra Captain Beefheart, The Stooges och Black Flag.

Union Carbide Productions har återförenats ett antal gånger och gjorde bland annat 2003 en spelning på Hultsfredsfestivalen.

De spelade även förra året på rockfestivalen Azkena i staden Vitoria-Gasteiz i norra Spanien. 24 augusti och 6 september är det återigen dags för det legendariska rockbandet att ställa sig på scenerna på Liseberg respektive Gröna Lund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.